Agenda 


6 maart 2024 16-17.30 uur


7 maart 2024 9.30-16.30 uur


15 april 2024 13.00-17.00 uur


NVONN refereerbijeenkomst Evidence Based Practice door en voor verpleegkundigen


Multidisciplinary eHealth Congress


Nationaal Dementie Congres 2024- Dementie onder de loep - van wetenschappelijk onderzoek naar praktijk


 Twee sprekers verzorgen een interactieve presentatie op basis van hun onderzoeksresultaten. De presentaties zijn:

  1. “De impact van EBP in de dagelijkse praktijk van verpleegkundigen”. Deze wordt verzorgd door Henriëtte Smid-Nanninga, MSc, verpleegkundige, klinisch epidemioloog en adviseur wetenschap,  in het Martini Ziekenhuis.
  2. “Ervaren steun, zelfverzekerdheid en uitkomstverwachting van verpleegkundigen in evidence-based practice”. Deze wordt verzorgd door Peter Hoegen, verpleegkundige, verplegingswetenschapper en epidemioloog bij Avans Hogeschool.

    Actieve deelname van verpleegkundigen aan evidence-based practice (EBP) is een uitdaging en onverminderd actueel, zoals blijkt uit de wereldwijde roep om passende, toegankelijke en betaalbare zorg en de-implementatie van onnodige zorg. Ervaren steun van managers en de werkomgeving van verpleegkundigen beïnvloeden de zelfverzekerdheid en uitkomstverwachting die verpleegkundigen hebben bij EBP.

    “Evidence-based practice” (EBP) kennen we als het principe dat schuilgaat achter het streven om alleen zorg te verlenen waarvan in wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat het werkt. De werkelijkheid is een stuk genuanceerder. Zorgverleners die “evidence-based” werken zorgen dat keuzes in zorgverlening door een patiënt en zorgverlener samen gemaakt worden. Dat is niet gemakkelijk, want zorgverleners moeten naast luisteren naar en zorgen voor patiënten bijvoorbeeld ook Engelstalige wetenschappelijke artikelen lezen en beoordelen, onderzoeksresultaten begrijpen en patiënten en collega’s daarover uitleg geven.


Verken de diverse wereld van eHealth, die zich uitstrekt over klinische, gedragsmatige, technische, juridische en operationele domeinen. Dit dynamische vakgebied is complex maar boeiend, en we zijn hier om de kloof te overbruggen tussen onderzoekers in de gezondheidszorg uit verschillende disciplines. Sluit je bij DASH (Data Science Center in Health van het UMCG) aan om een netwerk van eHealth-experts op te bouwen om de kwaliteit van onderzoek te verbeteren, gezondheidszorguitdagingen op te lossen en de weg te effenen voor een gezondere toekomst.


Het congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers. U kunt naar het congres komen op locatie of het congres online volgen. Het programma op locatie duurt van 12.00 (inloop met lunch) tot 17.00 uur. Het online programma loopt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor mensen met dementie en hun naasten zijn er extra voorzieningen aanwezig, zoals een rustruimte en extra begeleiding.

Programma
De middag kent een breed programma waarin onderzoekers en andere experts u meenemen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Samen verkennen we wat deze nieuwe inzichten betekenen voor mensen met dementie en hun naasten en voor zorgprofessionals, nu en in de toekomst.

Hoe kunnen we mensen met dementie ondersteunen om zo goed mogelijk deel te blijven nemen aan de samenleving? Is er al een medicijn naar de ziekte in zicht? Welke veelbelovende methoden worden er ontwikkeld om dementie op te sporen? Hoe kunnen we onze leefstijl aanpassen om het risico op dementie te verkleinen of de ziekte te vertragen? En hoe kunnen we met elkaar profiteren van alle kennis die volgt uit het Onderzoeksprogramma Dementie. Samen slaan we een brug tussen de wetenschap, het beleid, de zorgwereld en het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten.


De refereerbijeenkomst wordt hybride aangeboden: Fysiek of online. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de skybox van het Martini Ziekenhuis te Groningen(route 5.6, 5e verdieping nieuwbouw)

Aanmelden kan via het contactformulier  • Tijden congres op locatie: 12.00 (inloop met lunch) - 17.00 uur
  • Locatie congres: NBC Congrescentrum Nieuwegein
  • Tijden online congres: 13.00 - 17.00 uur
  • Kosten: gratis

Aanmelden
Via onderstaande knop kunt u zich registreren. 
Het is belangrijk dat u doorgeeft of u fysiek aanwezig wilt zijn in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein of het programma liever online volgt. Alleen dan rekenen wij op uw komst.

Let op: alleen het plenaire deel van het programma is voor fysiek en online hetzelfde. De deelsessies verschillen van elkaar. 

Aanmelden


30 en 31 mei 2024

Supporting Health by Technology conference 

Wij nodigen u uit voor de 13e editie van de Supporting Health by Technology Conference die plaatsvindt in Groningen op donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2024.

De conferentie behandelt onderwerpen als eHealth, mHealth, ePublic Health, eMental Health, Big data for Health, Self-tracking, Smart coaching, Artificial Intelligence (AI) en aanverwante gebieden.

Je kunt verschillende mondelinge presentaties, symposia, workshops, demo's en posterpresentaties bijwonen. De keynote sprekers worden later gepresenteerd. We hopen dat u zult deelnemen en interactief zult discussiëren over de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van eHealth interventies en technologieën.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Meer informatie en inschrijven: Supporting Health by Tech 2024