Nieuws van/over onze leden

Wil je iets delen? Laat het ons weten via het contactformulier


We zetten graag prof. Evelyn Finnema in de schijnwerpers: in onderstaand interview benadrukt zij het belang van onderzoek voor en door verpleegkundigen.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7112775669889032192 


Chief Nursing Officer van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en tevens voorzitter van het NVONN, Evelyn Finnema, illustreert met een animatie waarom een cultuur nog is om zeggenschap in de zorg te ondersteunen.

Je kan deze bekijken via onderstaande link:

https://zeggenschapindezorg.nl/nieuws/advies-van-chief-nursing-officier-evelyn-finnema-cultuurverandering-zeggenschap/


Woensdag 7 juni was een nieuwe refereerbijeenkomst van de NVONN met 2 presentaties. De eerste presentatie ging over het continu monitoren van vitale functies bij patiënten door Jop van Leenen. Hieronder een samenvatting van de presentatie. 

De tweede presentatie was van Eline Dijkman. Haar onderzoek focust zich op de digitale gezondheidsvaardigheden van patiënten en de rol van de verpleegkundige hierin. We kijken terug op een mooie bijeenkomst met veel dynamiek en mooie vragen!

20230609 Empowering Nurses To Empower Patients E Dijkman
PDF – 623,9 KB 37 downloads
20230609 Continue Monitoring Van Vitale Waarden J V Leenen
PDF – 4,8 MB 37 downloads

Een oproep van Chief Nursing Officer Evelyn Finnema om je aan te melden voor de klankbordgroep "toekomstbestendige arbeidsmarkt zorg en welzijn"van het VWS.


8 maart jl. was de vierde refereerbijeenkomst van het NVONN. Dit keer was het centrale thema: verpleegkundige verslaglegging. De presentaties werden gegeven door Astrid Tuinman en Yde de Boer. Een samenvatting van de presentaties vind je hiernaast.

Verpleegkundige Verslaglegging Astrid Tuinman 08 03 2023 Def
PDF – 634,2 KB 59 downloads
FUNCTIION Inspiratiesessie En Workshop Dr Yde De Boer
PDF – 2,9 MB 54 downloads

30 november jl. was de derde (hybride) netwerkbijeenkomst van het NVONN met een recordaantal deelnemers. Het aansprekende thema was: behoud van verpleegkundigen. Met presentaties van Jasperina Brouwers en Ruud Kuipers werden de deelnemers meegenomen langs mooie onderzoeken en onderzoeksinitiatieven. In de presentatie hiernaast meer informatie over de presentatie van Ruud Kuipers. 

221130 Handout Presentatie SUITS NVONN
PDF – 881,7 KB 74 downloads

Begin oktober werd het online European Nursing Congess georganiseerd. Het NVONN heeft hier een presentatie mogen geven. Astrid Tuinman heeft dit met verve gedaan. De presentatie vind je hier.

Network Nursing Research Northern Netherlands NVONN Nurse Researchers As Key Drivers Of Change
PDF – 350,0 KB 72 downloads

Verpleegkunde: Zie de professional! Dit was de titel van de inaugurele rede van prof. dr. Evelyn Finnema bij de aanvaarding van de leeropdracht Verpleegkunde en Educatie binnen het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek aan de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen op disndag 27 september 2022. Wil je de lectorale rede lezen? Dat kan via deze link https://www.hanze.nl/nld/onderzoek/profielen/lectoren/evelyn-finnema 


15 juni jl. was de tweede (hybride) netwerkbijeenkomst van het NVONN. De opkomst was geweldig. Thema was: shared-decision making. Met presentaties van dr. Frederike Zwiers-Blokzijl en dr. Anita Wildeboer werd een mooi inkijkje gegeven in de dagelijkse praktijk en het onderzoek wat hierbij is toegepast. 

Presentatie Zullen We Het Samen Beslissen Dr Fredrike Zwiers Blokzijl
PDF – 829,4 KB 115 downloads

Over het samen beslissen op de polikliniek bij hartpatiënten is ook een interview gehouden, welke in de presentatie is genoemd. Hier de link naar het interview. 

 

Presentatie Shared Decision Making Dr Anita Wildeboer
PDF – 905,2 KB 111 downloads

Afgelopen februari is de eerste (digitale) netwerkbijeenkomst van het NVONN geweest, met een lezing van Hanneke van der Wal. Onderwerp: muziek in de zorg (MiMiC). Hieronder een link naar de powerpoint.

 

Mi Mi C NVVO 09 02 2022
PDF – 1,8 MB 144 downloads

5 oktober 2022 Hield prof. dr. Evelyn Finnema, hoogleraar verplegingswetenschap,  haar oratie: Zie de mens! Wil je de oratie nalezen? Hiernaast een link naar de tekst. Wil je de oratie terugkijken op Youtube, klik dan op deze link

2021 10 21 Oratie Evelyn Finnema V 4
PDF – 380,6 KB 142 downloads