Nieuws van/over onze leden

Wil je iets delen? Laat het ons weten via het contactformulier


30 november jl. was de derde (hybride) netwerkbijeenkomst van het NVONN met een recordaantal deelnemers. Het aansprekende thema was: behoud van verpleegkundigen. Met presentaties van Jasperina Brouwers en Ruud Kuipers werden de deelnemers meegenomen langs mooie onderzoeken en onderzoeksinitiatieven. In de presentatie hiernaast meer informatie over de presentatie van Ruud Kuipers. 

221130 Handout Presentatie SUITS NVONN
PDF – 881,7 KB 20 downloads

Begin oktober werd het online European Nursing Congess georganiseerd. Het NVONN heeft hier een presentatie mogen geven. Astrid Tuinman heeft dit met verve gedaan. De presentatie vind je hier.

Network Nursing Research Northern Netherlands NVONN Nurse Researchers As Key Drivers Of Change
PDF – 350,0 KB 25 downloads

Verpleegkunde: Zie de professional! Dit was de titel van de inaugurele rede van prof. dr. Evelyn Finnema bij de aanvaarding van de leeropdracht Verpleegkunde en Educatie binnen het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek aan de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen op disndag 27 september 2022. Wil je de lectorale rede lezen? Dat kan via deze link https://www.hanze.nl/nld/onderzoek/profielen/lectoren/evelyn-finnema 


15 juni jl. was de tweede (hybride) netwerkbijeenkomst van het NVONN. De opkomst was geweldig. Thema was: shared-decision making. Met presentaties van dr. Frederike Zwiers-Blokzijl en dr. Anita Wildeboer werd een mooi inkijkje gegeven in de dagelijkse praktijk en het onderzoek wat hierbij is toegepast. 

Presentatie Zullen We Het Samen Beslissen Dr Fredrike Zwiers Blokzijl
PDF – 829,4 KB 63 downloads

Over het samen beslissen op de polikliniek bij hartpatiënten is ook een interview gehouden, welke in de presentatie is genoemd. Hier de link naar het interview. 

 

Presentatie Shared Decision Making Dr Anita Wildeboer
PDF – 905,2 KB 64 downloads

Afgelopen februari is de eerste (digitale) netwerkbijeenkomst van het NVONN geweest, met een lezing van Hanneke van der Wal. Onderwerp: muziek in de zorg (MiMiC). Hieronder een link naar de powerpoint.

 

Mi Mi C NVVO 09 02 2022
PDF – 1,8 MB 91 downloads

5 oktober 2022 Hield prof. dr. Evelyn Finnema, hoogleraar verplegingswetenschap,  haar oratie: Zie de mens! Wil je de oratie nalezen? Hiernaast een link naar de tekst. Wil je de oratie terugkijken op Youtube, klik dan op deze link

2021 10 21 Oratie Evelyn Finnema V 4
PDF – 380,6 KB 83 downloads